همان طور که تا قبل از این گفتیم تلویزیون های LED جان دار در بازار در واقع LED نیستند . آنان به عبارتی LCD می باشند که برای نور و روشنایی پسقیمت تلویزیونزمینه یا این که Backlight از LED استعمال مینمایند . به همین جهت اسم بی نقص این مدل از نمایشگرها LED LCD است که به اختصار به آنها LED گفته می گردد . این گونه تلویزیونها مصرف انرژی کمتری نسبت به LCD و پلاسما داراهستند ; البته گشوده نیز قابل مقایسه با OLED نیستند . در OLED از موادی به کار گیری می شود که از کربن طبیعی ساخته شدهاند . این مواد با عبور جریان نوروفروغ ساخت می نمایند . در حالتی که بخواهیم به صورت سادهتری توضیح دهیم , LEDها همچون لامپهای کوچک کنار نیز قرار می گیرند ; در حالی که OLED ها سطوحی میباشند که نور و روشنایی ساتع می نمایند .
فقط LED TV حقیقی و واقعی که تاکنون عرضه شده , جور مثال Crystal LED سونی است که در CES دو سال پیش نخستین بار معرفی شد . درین فناوری خویش LED ها تصویر را صورت میدهند و در واقع فقط نقش نور و روشنایی پسزمینه را ندارند . از این بابت این فناوری شباهت متعددی به OLEDها دارااست . در صورتیکه این جور مثال از تراز تست عبور کرده و به ساخت انبوه رسد در زمینهی آن بسیار خوا هیم شنید .
RGB OLED یا این که White OLED؟
تکنولوژی کنونی OLED جان دار در بازار به دو گونه تقسیم می گردد : RGB OLED و White OLED ; در دسته اولیه همچون دیگر تلویزیونها , هر پیکسل دارنده ساب پیکسلهای سبز , قرمز رنگ و آبی رنگ است .
ولی White OLED پاره ای پیچیدهتر است و موادتشکیل دهنده رنگهای قرمز رنگ و سبز و آبیرنگ با نیز مخلوط شدهاند . زمانی جریان از آن ها عبور می کند , این موادسازنده نور و روشنایی سپید ایجاد میکنند . این فروغ و روشنایی سپید از یک غربال رنگی عبور میکنند تا موادسازنده پیکسل قرمز رنگ , سبز و آبیرنگ ایجاد شوند .
White _ OLED _ diagram
تصویر بالا یک پیکسل را نشان میدهد . امروزه دستکم دو میلیون پیکسل در تلویزیونها موجود هست ( 1920x1080 ) در طراحی تلویزیونهای ال جی ساب-پیکسلهای بیشتری نیز وجود دارد که منجر به روشنایی بیشتر و مصرف کمتر میشود. روشنایی بیشتر مهم ترین عامل در داشتن تصویر بهتر زیر نور آفتاب است.
تکنولوژی White OLED در نگاه اول کمی عجیب به نظر میرسد. چرا باید وقتی سه رنگ داریم با ترکیبشان نور سفید بسازیم و دوباره با عبور آن از فیلتر رنگ خاصی ایجاد کنیم؟ مساله این است که این تکنولوژی چند مزیت دارد. نور سفید تولید شده در این روش پایدارتر بوده و تغییر رنگ در آن کمتر محتمل است. از سویی بنا به آن چه از مسئولین الجی بیان شده این روش هزینهی تولید کمتری نیز دارد. همچنین در WOLED تولید نمایشگرهایی با سایزهای مختلف سادهتر است.
AMOLED یا OLED؟
مقالات مرتبط
بررسی انواع نمایشگرهای Retina، Super AMOLED و Super AMOLED Plus
بسیاری از گوشیهای هوشمند و برخی از دستگاههای دیگرِ همراهِ کوچک معمولا از اصطلاح AMOLED به جای OLED استفاده میکنند. "AM" مخفف "Active Matrix" است که منظور از آن روش آدرسدهی صفحهنمایش آنها است. این فقط یکی از روشهای بکارگیری نمایشگرهای OLED است که مزیت آن اجرای بهتر تصویر متحرک مثل ویدئو است و هر پیکسل امکان آدرسدهی مستقل را دارد.
اگر به خاطرات گذشتهتان رجوع کنید حتما زمانی که LCD ها به دو دسته TFT و Active-Matrix تقسیمبندی میشدند را به خاطر می آورید. البته شاید به خاطر آوردنش سخت باشد؛ چرا که تقریبا تمام LCDهایی که شما هم اکنون با آنها برخورد دارید (اعم از نمایشگر گوشیها، تبلتها و تلویزیونها و ...) از نوع active matrix هستند. همان ایده در مورد OLED ها نیز امروز به کار گرفته می شود.
کدام شرکتها تلویزیون OLED تولید میکنند؟
در سال ۲۰۱۲ شرکتهای الجی و سامسونگ تلویزیونهای OLED خود را معرفی کردند؛ اما تنها شرکتی که تولید انبوه پنلهای OLED در سایز بزرگ را شروع کرده الجی است. سامسونگ با وجود اینکه یکی از تولیدکنندگان مطرح OLEDها است، اما تولید این نمایشگرها را تنها در سایز تلفنهای هوشمند و تبلتها دنبال میکند و از سال گذشته نیز مشخص کرد که تمرکز خود را بر روی SUHDها گذاشته که خود به نوعی LCD هستند.
LG OLED
آیا نمایشگرهای OLED قادر به پخش تصاویر سه بعدی هستند؟
بله؛ هر دو نوع فناوری سه بعدی شامل اکتیو و پسیو در تلویزیونهای OLED قابل پیادهسازی هستند. الجی در تلویزیونهای خود از فناوری سه بعدی پسیو بهره میبرد.
منبع: سایت زنیبل
قسمتهای
- ۹۷/۱۰/۱۵