ز - اثرات زودتلویزیونگذر :
برای ترقیب کردن جامعه به یک مسیر مشخص و معلوم و درست می توان با پخش گونه های برنامه ها و تیزرهای تبلیغاتی یاری شایانی به پیشبرد هدف ها در کوتاه دوران داشت .
اشاعه به کار گیری از کلاه ایمنی برای موتورسواران و حضور حداکثری مردمان در همه پرسی از مثال های این قضیه هست .
سوق دهی مردمان به خرید ورقه ها قرضه یا این که شرکت کردن و یا این که سپرده گذاری در بورس و بقیه کارها جهت دوری از بیحرکتی از راهکارهای این بخش است .
درحال حاضر درصورتیکه رسانه ها و بخصوص رسانه ملی عکس این مطروحات را در حق تقدم قرار دهد می توان پیش گویی های کاملی از آتی بدون نور هر جامعه به دست آورد .
دردسرهای تلویزیون برای سلامت!
دردسرهای تلویزیون برای تندرست
ارتقا خطر بیماریهای قلبی
با نظارت دادههای جمعآوری شده از بررسی 8800 زن و مرد ( فارغ از سوابق بیماری قلبی ) طی یک زمان شش ساله در استرالیا دانشمندان متوجه شدند که هر ساعت تماشای تلویزیون , خطر مرگ ناشی از بیماریهای قلبی را تا 18درصد و مرگ ناشی از آن را تا 9 درصد ارتقا می دهد . بدین ترتیب , اشخاصی که روزمره چهار ساعت تلویزیون بازدید میکنند . در حین شش سال تقریباً 70 درصد بیش تر از سایرین در معرض مرگ ناشی از بیماری قلبی عروقی قرار میگیرند و در واقع این مشکل ناشی از عدم تحرک در هنگام تماشای تلویزیون است . در شرایطیکه اشخاص ساعتها تماشای تلویزیون خویش را از۴ ساعت به ۱ ساعت کاهش دهند , مرگ و میر ناشی از بیماری قلبی تا ۸ درصد کم می توان به گفته دانشمندان , تن بشر به گونهای تکامل یافته است که نمیتواند زمان زمان طولانی فارغ از حرکت و اثبات بنشیند . نشستن طولانیمدت مقابل تلویزیون و یا این که مانیتور کامپیوتر مخاطرات دورازشوخی برای سالمی داراست .
خلل در خواب
ثابت شدهاست که فروغ و روشنایی ساطع شده از تلویزیون میتواند سیستمهای درون تن را تحریک کند . اندازه هورمون ملاتونین در مغز هنگام شب افزایش مییابد، ولی با تماشای زیاد تلویزیون و به هم ریختن تعادل سیستمهای بدن، این هورمون کاهش یافته و در نتیجه فرد دچار بدخوابی و خستگی مفرط خواهد شد. کاهش مقدار ملاتونین با بلوغ زودرس دختران نیز مرتبط است.
افزایش خطر ابتلا به دیابت
بیحرکتی و افزایش وزن از عوامل خطرساز ابتلا به دیابت و اختلال در درمان آن می باشد. تماشای تلویزیون و اعتیاد مفرط به آن باعث بی حرکتی و افزایش وزن میشود که خود زمینه ساز ابتلا به دیابت است. مطالعه زنان در سال 2003 که در مجله انجمن پزشکی امریکا نیز منتشر شد نشان میدهد که خطر ابتلا به دیابت به ازای هر دو ساعت تلویزیون در روز تا 14 درصد افزایش مییابد. مطالعه دیگری نشان داد افرادی که 40 ساعت در هفته تلویزیون تماشا میکنند، احتمال ابتلا به دیابت نوع 2 در آنها سه برابر بیش از سایرین است. منظور از سایرین، افرادی هستند که کمتر از یک ساعت در هفته تلویزیون میبینند. به گفته پژوهشگران این خطر با مصرف تنقلات و بیحرکتی افزایش مییابد.
افزایش احتمال چاقی
با تماشای طولانی مدت تلویزیون، به مدت طولانی هیچ جنبوجوشی نخواهید داشت. متابولیسم بدن با بیتحرکی کاهش مییابد و این امر منجر به افزایش وزن میشود. علاوه بر این، هنگامی که در حال تماشای تلویزیون هستید، تمایل شما به مصرف خوراکیها بیشتر میشود؛ به علاوه با تماشای تبلیغات تلویزیون بیشتر هوس خوردن مواد غذایی ناسالم را میکنید. مطالعهای که روی بیش از 50 هزار خانم طی سالهای 1992 انجام شد، نشان داد که هر دو ساعت تماشای تلویزیون 23 درصد چاقی را افزایش میدهد. تماشای تلویزیون یکی از علل مهم چاقی در کودکان است.
منبع: سایت زنیبل
قسمتهای
- ۹۷/۱۱/۰۶