اختلالات چشمی
تماشای تلویزیون برقیمت تلویزیونای سالمی چشمها زیان دارااست ; مخصوصا در شرایطی که در اتاق کمنور و یا این که تاریک چشم شود . تمرکز طولانی چشمها بر روی یک شیء , به چشمها فشار می آورد . امروزه بیش تر از دست اندرکاران موروثی , تلویزیون بر بصیرت اشخاص تاثیرگذار است . خیره شدن به مانیتور تلویزیون و رایانه در دراز بازه , بیشک به نزدیک بینی سبب می شود .
افسردگی
پژوهش ها نشان می دهد نگاه کردن به تلویزیون و کامپیوتر به مدتهای طولانی در شب میتواند باعث به ساخت افسردگی و دیگر بیماریهای روحی شود . دانشمندان دانش کده اوهایو با انجام این پژوهش ها متوجه شدند کسانی که تا پاسی از شب به تماشای تلویزیون مینشینند , با ساخت اختلالاتی در مغز بیشتر در معرض خطر ابتلا به افسردگی قرار میگیرند . نتیجه ها نتیجه ها از تحقیق صورت گرفته نشان می دهد پیدایش افسردگی در زنان مواجه شده با نورها و اشعههای تصنعی و مصنوعی انعکاس یافته از تلویزیون و کامپیوتر در شب تا دو برابر بیشتر از مردان است . مبنی بر این تحقیق , فروغ و روشنایی تصنعی و مصنوعی ناشی از صفحه ها این گیرندهها می تواند با ساخت اثرات منفی روی ساعتها بیولوژیکی تن و خواب شبانهروزی در غایت باعث به ازدیاد میزان فاکتور نکروز تومور شود . استدلال نکروز تومور یا این که TNF مادهای است که در فرایندهای التهابی نظیر روماتیسمها نقش داراست .
تاثیر بر یاد
تماشای تلویزیون میان ۲۰ تا ۶۰ سالگی از کارداران شایع آلزایمر یا این که فراموش کاری در کشورهای غربی است .
تاثیرات تلویزیون در خردسال ها
تلویزیون از سال 1990 فی مابین مردمان زیاد دوست داستنی شد و هر روز تعداد بیشتری به دیدن آن روی آوردند . تا روز جاری که این عادت بد به یک مشکل حساس تبدیل شده و تأثیر منفی آن بر روی کودکان بیش تر از بزرگسالان است و با گذشت زمان سالانه حال و روز بدتر می گردد . کودکان از سنین زیاد پایین تماشای تلویزیون را آغاز میکنند و بخش اعظمی از پدر و مادر نگران این مسئله می باشند . اما بعضی مطالعات بر روی کودکان پیشدبستانی نشان میدهد کودکانی که برنامههای با کیفیت تلویزیون را در ساعات محدود تماشا میکنند، نمرات بهتری در امتحان ریاضی میگیرند؛ ولی به دلیل عوارض منفی بیش از حد آن والدین بسیار نگرانند و سعی میکنند ساعت استفاده از تلویزیون را در منزل خود کنترل کنند. بچهای که دائماً جلوی تلویزیون نشسته باشد، مسلما با بچهای که در مهد کودک یا با دوستان خودش ساعتها بازی میکند فرق دارد. تلویزیون باعث از بین رفتن خلاقیت، آسیب دیدن چشم و سیستم عصبی کودکان است. محققان در یک تحقیق سه ساله، از مادران دو هزار و700 کودک در خصوص عادات تماشای تلویزیون کودکان و تمایل آنها به هیجان، افسردگی، مشکلات مربوط به خواب، عدم تمرکز حواس، رفتار خشن و یا کمبود مهارتهای اجتماعی آنها، اطلاعاتی را جمعآوری کردند.16 درصد بچههای 5/1 تا 2 ساله در این تحقیق بیش از دو ساعت در روز تلویزیون تماشا میکردند و در سن 5/5 سالگی این عادت را ترک کردند. از هر پنج کودکی که یکی از آنها بیش از دو ساعت تلویزیون تماشا میکرد با خطر مشکلات رفتاری بیشتری روبرو میشدند و کودکانی که تا پنج سالگی عادت به تماشای تلویزیون در آنها بیشتر می شد، این خطر در آنها افزایش مییافت. در اینجا به چند نمونه از این اثرات منفی بر روی کودکان اشاره میکنیم:
منبع: سایت زنیبل
قسمتهای
- ۹۷/۱۱/۰۷